co nas czeka w przyszłości?

IFTF_mini.001

Institute for the Future właśnie opublikował mapę prognozującą przyszłość kulinariów. Raport Seeds of Disruption jest podzielona na 5 obszarów – produkcję, dystrybucję, produkcję przemysłową, zakupy i jedzenie. W ramach każdego z obszarów wymienione zostały najważniejsze wynalazki i odkrycia, które mają szansę wpłynąć na proces powstawania jedzenia i sposób konsumpcji.

Z zestawienia wynika, że za pomocą nowych technologii i rozwiązań przeniesiemy się do przeszłości. Roboty będą pracować na roli, inteligentne kuchnie będą zamawiać zakupy i podpowiadać, jak gotować… Dzięki temu my będziemy się oddać jedzeniu dań przygotowanych w oparciu o lokalne produkty (zupełnie tak jak nasi dziadkowie).

 

IFTF_GFO_SeedsOfDisruption_mapside

 

źródło: http://www.iftf.org/fileadmin/user_upload/images/ourwork/gfo/IFTF_GFO_SeedsOfDisruption_mapside.jpg

Be first to comment