Poliż mnie

1385451_610038722367882_2102511850_n

źródło: https://www.facebook.com/lickmeimdelicious

Wyobraź sobie, że w środku nocy budzisz się z głodu. Po ciemku podchodzisz do lodówki, sięgasz po lody, które udało Ci się znaleźć w zamrażalniku, zaczynasz je jeść i staje się rzecz niesamowita – z każdym liźnięciem lody zaczynają coraz bardziej świecić. Niemożliwe?

Charlie Harry Francis z Bristolu, właściciel lodziarni Lick Me I’m Delicious, właśnie opracował przepis na lody z wykorzystaniem meduzy świecącej. Ich polizanie  wywołuje reakcję chemiczną, w wyniku której rośnie odczyn PH białka meduzy… a lody niczym głębokowodny żywy organizm zaczynają świecić. Naprawdę!

Nowy produkt ma tylko jeden minus. Ze względu na koszty pozyskania meduzy cena jednej gałki lodów wynosi około 140 funtów.

Brzmi kusząco?

Be first to comment