zadanie na początek, czyli kuchnia do rosołu

pho-ut

Każdy, kto o kuchni ma jakiekolwiek pojęcie, wie, że nie ma gotowania bez rosołu. Zupa ta jest obecna we wszystkich kuchniach świata i każdy ma na nią swój własny przepis. Trudno się temu zresztą dziwić – rosół gotowany na mięsie drobiowym lub wołowym, kościach, rybie czy warzywach jest podstawą wielu zup i sosów i stanowi wyjątkowysmak, który każdy kojarzy z dzieciństwa.

Żeby przygotować dobry rosół, potrzeba czasu i cierpliwości. Zupa nabiera esencjonalnego smaku i wyjątkowego aromatu dzięki godzinom gotowania na wolnym ogniu. Dobre gotowanie jest proste i satysfakcjonujące, ale wymaga dokładności.

Dlatego rosół to dobry sprawdzian dla każdego, kto chce gotować. Więc zadanie na dziś to Phõ, czyli wietnamska zupa z wołowiną i makaronem.

Be first to comment